Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19766
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2905
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3999
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19766
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2905
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3999
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Składniki
Karkówkę, boczek i cebulę mielimy przez maszynkę, dodajemy jajko, a następnie doprawiając solą, pieprzem, słodką papryką, maggi i fixem (ja używam Knorra) wyrabiamy na jednolitą masę.
Z powstałej masy mięsnej lepimy kotlety, dobrze jest zwilżyć ręce wodą, wtedy mięso się nie przykleja, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Podajemy z ziemniakami, i dowolnym dodatkiem. Smacznego :)