Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4851
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20759
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2471
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4851
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20759
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2471
Składniki
Karkówkę, boczek i cebulę mielimy przez maszynkę, dodajemy jajko, a następnie doprawiając solą, pieprzem, słodką papryką, maggi i fixem (ja używam Knorra) wyrabiamy na jednolitą masę.
Z powstałej masy mięsnej lepimy kotlety, dobrze jest zwilżyć ręce wodą, wtedy mięso się nie przykleja, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Podajemy z ziemniakami, i dowolnym dodatkiem. Smacznego :)