Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1964
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1644
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2660
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1964
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1644
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2660
Składniki
Karkówkę, boczek i cebulę mielimy przez maszynkę, dodajemy jajko, a następnie doprawiając solą, pieprzem, słodką papryką, maggi i fixem (ja używam Knorra) wyrabiamy na jednolitą masę.
Z powstałej masy mięsnej lepimy kotlety, dobrze jest zwilżyć ręce wodą, wtedy mięso się nie przykleja, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Podajemy z ziemniakami, i dowolnym dodatkiem. Smacznego :)