Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z piersi kurczaka to świetne kotleciki dla każdego!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3342
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1395
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2137
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3342
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1395
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2137
Składniki
Mięso drobiowe zmielić razem z cebulką usmażoną na maśle. Następnie dodać roztrzepane jaja i przyprawy, wymieszać.
Do masy dodać bułkę tartą, wymieszać. Formować kotleciki (ciasto jest dość luźne) i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Można podawać z młodymi ziemniaczkami i mizerią. Smacznego!