Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z mięsa mielonego, wieprzowego przygotowane w foremkach do muffinek z warzywno serowym farszem.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 82
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 71
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 101
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 82
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 71
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 101
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros, wsypujemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. 2. Robimy małe kulki, rozpłaszczamy i układamy w formie do muffinek, w środku robimy otwór najlepiej kieliszkiem.
3. Mozzarellę kroimy na 12 cienkich plasterków i umieszczamy w każdym otworze mięsa.
4. Papryki oraz ogórki kroimy w drobną kostkę i układamy na serze.
5. Wierzch muffinek posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem. 6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 °C.
7. Danie gotowe. 8. Smacznego.