Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z mięsa mielonego, wieprzowego przygotowane w foremkach do muffinek z warzywno serowym farszem.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 813
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5423
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8648
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17673
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 813
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5423
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8648
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17673
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros, wsypujemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. 2. Robimy małe kulki, rozpłaszczamy i układamy w formie do muffinek, w środku robimy otwór najlepiej kieliszkiem.
3. Mozzarellę kroimy na 12 cienkich plasterków i umieszczamy w każdym otworze mięsa.
4. Papryki oraz ogórki kroimy w drobną kostkę i układamy na serze.
5. Wierzch muffinek posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem. 6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 °C.
7. Danie gotowe. 8. Smacznego.