Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci na smaczne kotlety na obiad.
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 19
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 56
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 19
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 56
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 25
Składniki
Żurawinę namoczyć, odsączyć i odstawić. Mięso przełożyć do miski, wbić jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki, zmiażdżony czosnek, bułkę tarą i namoczoną i dobrze odciśniętą kajzerkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dobrze wyrobić ręką masę. Na dłoni formować kotlety, rozpłaszczać, nakładać żurawinę i śliwki, po czym dobrze zlepić.
Następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do drugiego dania. Bardzo fajny przepis na obiad w drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia. SMACZNEGO.