Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci na smaczne kotlety na obiad.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11021
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6320
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13283
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5045
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11021
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6320
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13283
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5045
Składniki
Żurawinę namoczyć, odsączyć i odstawić. Mięso przełożyć do miski, wbić jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki, zmiażdżony czosnek, bułkę tarą i namoczoną i dobrze odciśniętą kajzerkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dobrze wyrobić ręką masę. Na dłoni formować kotlety, rozpłaszczać, nakładać żurawinę i śliwki, po czym dobrze zlepić.
Następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do drugiego dania. Bardzo fajny przepis na obiad w drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia. SMACZNEGO.