Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne mielone przygotowane z dodatkami , stanowią apetyczne danie obiadowe.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12184
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5158
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12184
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5158
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Z kawałka sera uciąć 2 plastry, resztę zetrzeć na tarce o grubszych otworach i dodać do mięsa. Paprykę , jabłko umyć, jabłko obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać do mięsa, dodać również płatki i jajko kurze, wszystko dokładnie wymieszać.
Bakłażana umyć , przekroić na 4 części , ułożyć w naczyniu żaroodpornym, doprawić ziołami prowansalskimi. Z przygotowanego mięsa uformować kotlety i ułożyć na bakłażanie.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 30 minut. Plastry sera pokroić na paski i ułożyć na podpieczone kotlety.
Wstawić do piekarnika i piec do dobrego zrumienienia sera.
Podawać z ulubionymi dodatkami , u mnie z podpieczonymi ziemniakami i pomidorami.