Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne mielone przygotowane z dodatkami , stanowią apetyczne danie obiadowe.
Polecam.
Odsłon: 1179
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1647
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1126
Polecam.
Odsłon: 1179
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1647
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1126
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Z kawałka sera uciąć 2 plastry, resztę zetrzeć na tarce o grubszych otworach i dodać do mięsa. Paprykę , jabłko umyć, jabłko obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać do mięsa, dodać również płatki i jajko kurze, wszystko dokładnie wymieszać.
Bakłażana umyć , przekroić na 4 części , ułożyć w naczyniu żaroodpornym, doprawić ziołami prowansalskimi. Z przygotowanego mięsa uformować kotlety i ułożyć na bakłażanie.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 30 minut. Plastry sera pokroić na paski i ułożyć na podpieczone kotlety.
Wstawić do piekarnika i piec do dobrego zrumienienia sera.
Podawać z ulubionymi dodatkami , u mnie z podpieczonymi ziemniakami i pomidorami.