Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki wieprzowo-wołowe pieczone z warzywami. Zaskakująco proste i szybkie do przygotowania danie! Wystarczy blacha do pieczenia i piekarnik! Gotowanie nigdy nie było tak proste!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 796
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 796
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Składniki
Do miski dodajemy pokrojone w kostkę bataty, jabłka oraz cebulę pokrojoną w piórka. Całość polewamy oliwą i doprawiamy łyżeczką soli, łyżeczką pieprzu ziołowego, łyżeczką papryki słodkiej oraz łyżką majeranku. Mieszamy.
Do mięsa mielonego dodajemy rozgnieciony czosnek, otręby, łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu oraz łyżkę majeranku. Całość wyrabiamy dłonią do momentu połączenia się składników.
Bataty, jabłka i cebulę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Z masy mięsnej formujemy kotleciki i układamy je pomiędzy kawałkami warzyw.
Potrawę pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego.