Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki wieprzowo-wołowe pieczone z warzywami. Zaskakująco proste i szybkie do przygotowania danie! Wystarczy blacha do pieczenia i piekarnik! Gotowanie nigdy nie było tak proste!
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18511
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7071
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30651
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18511
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7071
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30651
Składniki
Do miski dodajemy pokrojone w kostkę bataty, jabłka oraz cebulę pokrojoną w piórka. Całość polewamy oliwą i doprawiamy łyżeczką soli, łyżeczką pieprzu ziołowego, łyżeczką papryki słodkiej oraz łyżką majeranku. Mieszamy.
Do mięsa mielonego dodajemy rozgnieciony czosnek, otręby, łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu oraz łyżkę majeranku. Całość wyrabiamy dłonią do momentu połączenia się składników.
Bataty, jabłka i cebulę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Z masy mięsnej formujemy kotleciki i układamy je pomiędzy kawałkami warzyw.
Potrawę pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego.