Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki wieprzowo-wołowe pieczone z warzywami. Zaskakująco proste i szybkie do przygotowania danie! Wystarczy blacha do pieczenia i piekarnik! Gotowanie nigdy nie było tak proste!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8763
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7518
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5127
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328246
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8763
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7518
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5127
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328246
Składniki
Do miski dodajemy pokrojone w kostkę bataty, jabłka oraz cebulę pokrojoną w piórka. Całość polewamy oliwą i doprawiamy łyżeczką soli, łyżeczką pieprzu ziołowego, łyżeczką papryki słodkiej oraz łyżką majeranku. Mieszamy.
Do mięsa mielonego dodajemy rozgnieciony czosnek, otręby, łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu oraz łyżkę majeranku. Całość wyrabiamy dłonią do momentu połączenia się składników.
Bataty, jabłka i cebulę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Z masy mięsnej formujemy kotleciki i układamy je pomiędzy kawałkami warzyw.
Potrawę pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego.