Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry kochani dziś podam wam przepis na mielone według mnie zrobione, są mięciutkie aż puchate rozpływają się w ustach. Może chętnie skorzystacie z tego przepisu jeśli nie to się nie pogniewam, bo niby za co każdy ma swój smak i swoje przepisy. Lecz jeśli zechcecie to chętnie podzielę się przepisem.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3472
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 204
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3472
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 204
Składniki
Suchą bułkę namoczyć w mleku i poczekać aż bułka wchłonie całe mleko.
Gdy bułka się moczy do miski dodać mięso, całe jajko, sól, pieprz, cebulę pokrojona w drobną kostkę oraz bułkę ( nie odciskać z mleka dodać całość ) oraz dwie łyżki bułki tartej suchej. Wszystko dokładnie wymieszać ( nawet ręką ) do połączenia się wszystkich składników.
Na patelnię wlać olej rozgrzać go i układać uformowane kotlety ( kotlety trochę się kleją ale proszę się tym nie przejmować smażą się dobrze i nie rozpadają się ). Kotlety smażyć z obu stron na rumiany kolor. W czasie gdy kotlety się smażą do garnka wlać pół szklanki wody i dodać łyżkę suszonych warzyw.
Usmażone kotlety ułożyć w garnku z wodą i suszonymi warzywami. Dusić pod przykryciem co jakiś czas odkryć pokrywkę i podrzucając energicznie garnkiem do góry aby kotlety z dołu przeszły do góry, dusić tak do 10 minut ( w tym czasie woda wchłonie się w kotlety że pozostanie około 5 łyżek wody, takiego jakby sosu ).
Obiad podałam z ziemniakami i sosem z kotletów, kotlety oraz pieczarki podsmażone na maśle do czasu aż wyparuje woda, następnie je posoliłam dałam trochę pieprzu i poddusiłam na koniec dodając pokrojony świeży koperek. Do popicia obiadu była maślanka. Kotlety naprawdę wyszły mi idealne.