Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kolejny przepis na pyszne , soczyste kotlety mielone. Polecam
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4463
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1070
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3165
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38792
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4463
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1070
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3165
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38792
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku. Mięso zmielić do miski, dodać jajko, odciśniętą bułkę kajzerkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i musztardę. Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników. Z przygotowanej masy formować kotlety , panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać masło klarowne i podsmażyć kotlety do zrumienienia z każdej strony. Następnie kotlety ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. ( góra - dół ) i dopiekać kotlety do całkowitego zrumienienia. Smacznego
Kotlety po usmażeniu gotowe do podania.