Kotlety mielone podsmażane na patelni i dosmażane w piekarniku

Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kolejny przepis na pyszne , soczyste kotlety mielone. Polecam
Kotlety mielone podsmażane na patelni i dosmażane w piekarniku
Składniki
- łopatka wieprzowa 600 g. ( zmielić w maszynce do mięsa ),
- jajko,
- ząbki czosnku 3,
- bułka kajzerka namoczona w mleku,
- po 1/2 łyżeczki majeranku, ziół prowansalskich, papryki słodkiej,
- przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżka,
- sól i pieprz do smaku,
- masło klarowne lub olej do smażenia
- bułka tarta do panierowania,
- Opcjonalnie ;
- musztarda chrzanowa 2 łyżki,
Składniki
- łopatka wieprzowa 600 g. ( zmielić w maszynce do mięsa ),
- jajko,
- ząbki czosnku 3,
- bułka kajzerka namoczona w mleku,
- po 1/2 łyżeczki majeranku, ziół prowansalskich, papryki słodkiej,
- przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżka,
- sól i pieprz do smaku,
- masło klarowne lub olej do smażenia
- bułka tarta do panierowania,
- Opcjonalnie ;
- musztarda chrzanowa 2 łyżki,

Etapy przygotowania
Bułkę namoczyć w mleku. Mięso zmielić do miski, dodać jajko, odciśniętą bułkę kajzerkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i musztardę. Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników. Z przygotowanej masy formować kotlety , panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać masło klarowne i podsmażyć kotlety do zrumienienia z każdej strony. Następnie kotlety ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. ( góra - dół ) i dopiekać kotlety do całkowitego zrumienienia. Smacznego

Kotlety po usmażeniu gotowe do podania.

Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy

Przedstawiam pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charak...
Odsłon: 5739

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 14875
Ostatnio komentowane przepisy

Przedstawiam pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charak...
Odsłon: 5739

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 14875



Składniki
- łopatka wieprzowa 600 g. ( zmielić w maszynce do mięsa ),
- jajko,
- ząbki czosnku 3,
- bułka kajzerka namoczona w mleku,
- po 1/2 łyżeczki majeranku, ziół prowansalskich, papryki słodkiej,
- przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżka,
- sól i pieprz do smaku,
- masło klarowne lub olej do smażenia
- bułka tarta do panierowania,
- Opcjonalnie ;
- musztarda chrzanowa 2 łyżki,
Bułkę namoczyć w mleku. Mięso zmielić do miski, dodać jajko, odciśniętą bułkę kajzerkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i musztardę. Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników. Z przygotowanej masy formować kotlety , panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać masło klarowne i podsmażyć kotlety do zrumienienia z każdej strony. Następnie kotlety ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. ( góra - dół ) i dopiekać kotlety do całkowitego zrumienienia. Smacznego
Kotlety po usmażeniu gotowe do podania.
Kotleciki prezentują się wybornie, mniam!
Pyszne mielone 👌🧡
Świetny pomysł, też tak czasami robię:)