Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku.
Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju.
Mięso mielone umieścić w misce, dodać jajko, podsmażoną cebulę i odciśniętą z mleka kajzerkę. Przyprawić solą i pieprzem, dodać natkę i dokładnie wymieszać masę.
Cukinię umyć, pokroić w plastry o grubości ok 2-3 cm i wydrążyć z niej nasiona. Otwór w każdym plastrze cukinii dokładnie wypełnić mięsem. Kotleciki panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju po kilka minut z obu stron, aż panierka się zrumieni, a cukinia zmięknie.