Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2836
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 281
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2836
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 281
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku.
Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju.
Mięso mielone umieścić w misce, dodać jajko, podsmażoną cebulę i odciśniętą z mleka kajzerkę. Przyprawić solą i pieprzem, dodać natkę i dokładnie wymieszać masę.
Cukinię umyć, pokroić w plastry o grubości ok 2-3 cm i wydrążyć z niej nasiona. Otwór w każdym plastrze cukinii dokładnie wypełnić mięsem. Kotleciki panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju po kilka minut z obu stron, aż panierka się zrumieni, a cukinia zmięknie.