Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone w panierce kukurydzianej

Kotlety mielone w panierce kukurydzianej

Autor:

Przepisów i artykułów: 316 Ocena: 2253

Dodano:

Odsłon: 206

Smaczne drobiowo-wieprzowe mielone kotlety w panierce kukurydzianej. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego drobiowego,
  • 250 g mięsa mielonego wieprzowego,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki panierki kukurydzianej,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • około szklanki panierki kukurydzianej do obtaczania,
  • olej do smażenia.
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety mielone w panierce kukurydzianej

Przygotowanie

  1. Do mięsa mielonego dodajemy jajka, przyprawy, 2 łyżki panierki kukurydzianej i dokładnie mieszamy.
    Formujemy z mięsa kuleczki wielkości mandarynki i lekko spłaszczamy.
    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
    Kotleciki obtaczamy w panierce kukurydzianej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń