Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba najłatwiejsze i bardzo popularne danie mięsne. Można je wykonać nie tylko z samego mięsa, ale również z jakimś ciekawym nadzieniem. W tym przypadku są to banany :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10724
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13063
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4816
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10724
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13063
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4816
Składniki
Bułkę lub chleb moczymy około 5 minut w mleku lub wodzie. Cebulę i paprykę drobno kroimy. Banany kroimy w plastry. Mięso wykładamy do miski, dodajemy wyciśniętą bułkę oraz wszystkie pozostałe składniki. Wbijamy 3 jajka i dokładnie mieszamy. Im dłużej będziemy urabiać tym lepsze wyjdą. Uformowane kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju od 4 do 5 minut z każdej strony. Podawać z gotowanymi ziemniakami buraczkami lub z marchewką i groszkiem. Smacznego :)