Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kotleciki, lekka odmiana od tradycyjnych mielonych. A teraz sezon cukiniowy w pełni, więc warto pokusić się, aby dodać do mielonych to pyszne warzywo.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 805
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 275
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 805
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 275
Składniki
Cukinię ścieramy na tarełku o małych oczkach i lekko solimy, a po 10 minutach odciskamy ją z powstałego płynu
Do odciśniętej cukinii dodajemy mięso, startą na drobnych oczkach cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz 4 łyżki bułki tartej. Całość solimy i przyprawiamy pieprzem. Wyrabiamy na gładką masę
Z masy mięsnej formujemy okrągłe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony