Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kotleciki, lekka odmiana od tradycyjnych mielonych. A teraz sezon cukiniowy w pełni, więc warto pokusić się, aby dodać do mielonych to pyszne warzywo.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8436
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 517
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8436
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 517
Składniki
Cukinię ścieramy na tarełku o małych oczkach i lekko solimy, a po 10 minutach odciskamy ją z powstałego płynu
Do odciśniętej cukinii dodajemy mięso, startą na drobnych oczkach cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz 4 łyżki bułki tartej. Całość solimy i przyprawiamy pieprzem. Wyrabiamy na gładką masę
Z masy mięsnej formujemy okrągłe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony