Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kotleciki, lekka odmiana od tradycyjnych mielonych. A teraz sezon cukiniowy w pełni, więc warto pokusić się, aby dodać do mielonych to pyszne warzywo.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 186
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 480
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 49
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 186
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 480
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 49
Składniki
Cukinię ścieramy na tarełku o małych oczkach i lekko solimy, a po 10 minutach odciskamy ją z powstałego płynu
Do odciśniętej cukinii dodajemy mięso, startą na drobnych oczkach cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz 4 łyżki bułki tartej. Całość solimy i przyprawiamy pieprzem. Wyrabiamy na gładką masę
Z masy mięsnej formujemy okrągłe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony