Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Oprócz czosnku przeciśniętego przez praskę dodałam aromatyczny czosnek niedźwiedzi , aby wydobyć zapach i smak , czosnek roztarłam rękoma.
miska, naczynie do namoczenia bułek, nóż, deska do krajania, patelnia,
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 746
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5425
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9244
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 138
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 96
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 746
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5425
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9244
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 138
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 96
Składniki
Kajzerki namoczyć w mleku . Mięso mielone włożyć do miski, dodać sól i pieprz, przyprawę do mięsa mielonego, przyprawę w płynie, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz czosnek niedźwiedzi. Dodać obraną pokrojoną w kostkę cebulę, a także odciśnięte z nadmiaru mleka kajzerki. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować nie za duże kotlety mielone. Obtaczać w bułce tartej, a następnie smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Podawać do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.
Mięso mielone wymieszać z przyprawami , jajkami oraz odciśniętymi kajzerkami.
Po wymieszaniu formować kotlety , a następnie panierować w bułce tartej.
Klopsy gotowe do podania.