Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Oprócz czosnku przeciśniętego przez praskę dodałam aromatyczny czosnek niedźwiedzi , aby wydobyć zapach i smak , czosnek roztarłam rękoma.
miska, naczynie do namoczenia bułek, nóż, deska do krajania, patelnia,
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 111
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 165
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2171
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 111
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 165
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2171
Składniki
Kajzerki namoczyć w mleku . Mięso mielone włożyć do miski, dodać sól i pieprz, przyprawę do mięsa mielonego, przyprawę w płynie, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz czosnek niedźwiedzi. Dodać obraną pokrojoną w kostkę cebulę, a także odciśnięte z nadmiaru mleka kajzerki. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować nie za duże kotlety mielone. Obtaczać w bułce tartej, a następnie smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Podawać do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.
Mięso mielone wymieszać z przyprawami , jajkami oraz odciśniętymi kajzerkami.
Po wymieszaniu formować kotlety , a następnie panierować w bułce tartej.
Klopsy gotowe do podania.