Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na kotlety mielone z ugotowanymi, przeciśniętymi przez praskę ziemniakami. Kotlety mielone tak przygotowane są mięciutkie, pulchne i delikatne w środku. Nie dowierzałam jak mi sąsiadka mówiła że dodaje do mielonych ugotowane ziemniaki dopóki sama nie wypróbowałam. Kotlety są smaczne i polecam spróbować.
nóż, garnek, praska , miska, talerz do panierki, patelnia, widelec,
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40677
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1064
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 261
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3394
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40677
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1064
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 261
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3394
Składniki
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy ugotowane przeciśnięte przez praskę ziemniaki, dobrze odciśniętą z mleka kajzerkę, jajko natkę pietruszki, przyprawy do smaku oraz obraną, pokrojoną w kostkę cebulę. Całość dokładnie mieszamy tak by składniki się dobrze połączyły. ( Masa ma być stabilna , zwarta lecz nie mocno zbita ). Po wymieszaniu formować kotlety , obtaczać - panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Przygotowanie masy na kotlety mielone.
Panierowanie - obtaczanie w bułce tartej kotletów.
Smażenie.
Kotlety po usmażeniu. Smacznego