Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na kotlety mielone z ugotowanymi, przeciśniętymi przez praskę ziemniakami. Kotlety mielone tak przygotowane są mięciutkie, pulchne i delikatne w środku. Nie dowierzałam jak mi sąsiadka mówiła że dodaje do mielonych ugotowane ziemniaki dopóki sama nie wypróbowałam. Kotlety są smaczne i polecam spróbować.
nóż, garnek, praska , miska, talerz do panierki, patelnia, widelec,
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 348
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 366
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 335
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 142
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 348
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 366
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 335
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 142
Składniki
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy ugotowane przeciśnięte przez praskę ziemniaki, dobrze odciśniętą z mleka kajzerkę, jajko natkę pietruszki, przyprawy do smaku oraz obraną, pokrojoną w kostkę cebulę. Całość dokładnie mieszamy tak by składniki się dobrze połączyły. ( Masa ma być stabilna , zwarta lecz nie mocno zbita ). Po wymieszaniu formować kotlety , obtaczać - panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Przygotowanie masy na kotlety mielone.
Panierowanie - obtaczanie w bułce tartej kotletów.
Smażenie.
Kotlety po usmażeniu. Smacznego