Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone robię z różnymi dodatkami, dzisiaj zrobiłam z podgrzybkami. Byliśmy na grzybach i udało nam się dość dużo nazbierać.
sitko, tarka, nóż, patelnia, miska,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2433
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4596
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1718
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 529
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2433
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4596
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1718
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 529
Składniki
Grzyby oczyścić, umyć, osaczyć na sicie, a następnie pokroić w drobną kostkę. ( ja ścieram na tarce o grubych oczkach). Cebule obrać pokroić w kosteczkę a następnie zeszklić na oleju. Dodać grzyby, podsmażać do momentu wyparowania płynu. Do miski włożyć mięso mielone dodać podsmażone ale wystudzone grzyby, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz do smaku oraz przyprawę do mielonego. Dodać rozmoczoną w mleku lecz odciśniętą kajzerkę i 3 łyżki bułki tartej. Dokładnie wymieszać. Formować owalne kotlety, obtaczając je w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką z buraczków lub ogórkiem kiszonym.