Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z mięsa indyka są soczyste, miękkie, delikatne i bardzo smaczne. Pasują wspaniale na imprezy do obiadu odświętnego jak również codziennego.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 359
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 359
Składniki
Cebulę obieramy i rozdrobniamy w drobną kosteczkę. Mielone mięso z indyka wkładamy do odpowiedniej wielkości miski, dodajemy pokrojoną drobno cebulę, jajko, papryki w proszku, sól, pieprz, 2-3 łyżki gazowanej wody mineralnej i dobrze wyrabiamy. Formujemy kotlety, i smażymy partiami na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Podajemy gorące z dodatkami, które lubimy.