Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z mięsa indyka są soczyste, miękkie, delikatne i bardzo smaczne. Pasują wspaniale na imprezy do obiadu odświętnego jak również codziennego.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 87
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 607
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5678
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 87
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 607
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5678
Składniki
Cebulę obieramy i rozdrobniamy w drobną kosteczkę. Mielone mięso z indyka wkładamy do odpowiedniej wielkości miski, dodajemy pokrojoną drobno cebulę, jajko, papryki w proszku, sól, pieprz, 2-3 łyżki gazowanej wody mineralnej i dobrze wyrabiamy. Formujemy kotlety, i smażymy partiami na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Podajemy gorące z dodatkami, które lubimy.