Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone zrobione z mielonego mięsa indyczego, podane z ziemniakami i usmażonymi buraczkami.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 122
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9363
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 982
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1156
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 122
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9363
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 982
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1156
Składniki
Wykonanie buraczków: Wymyty burak gotujemy w skórce do miękkości. Po ugotowaniu studzimy, obieramy ze skórki, trzemy przez duże oczka. Na roztopionym maśle smażymy pokrojoną w kostkę cebulę do jej zeszklenia, dodajemy starte buraczki. Doprawiamy solą i pieprzem, smażymy kilka minut. Możemy doprawić sokiem z cytryny, jak kto lubi.
Wykonanie dania: Do zmielonego mięsa dodajemy startą połowę cebuli, przeciśnięty czosnek, bułkę tartą, przyprawiamy solą, pieprzem i wbijamy dwa jajka. Wszystkie składniki mieszamy. Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron. Smażymy na małym ogniu, tak żeby mięso w środku kotleta nie było surowe. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy na gorąco z ziemniakami i buraczkami.
Smacznego!!!