Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ależ się dziś w kopałam miał być na obiad krupnik, w nocy wyciągnęłam z zamrażarki mięso myślałam że chwyciłam porcje rosołowe a tu niespodzianka ! okazało się że jest to pierś z kaczki . A że z piersi kaczki nie lubię kotletów schabowych to na szybko zrobiłam kotlety mielone podduszone, wyszły smaczne i nawet nie były suche. Rodzinka się najadła a to najważniejsze.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 47
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 47
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Składniki
Kacze piersi pokroić na mniejsze kawałki.
Mięso zmielić maszynką sitkiem o drobnych oczkach.
Do zmielonego mięsa dodać jajka, sól, pieprz oraz bułkę tartą, i wszystko dokładnie wyrobić do połączenia się składników.
W garnku przygotować wodę z warzywami i przyprawą z solą.
Na patelnię wlać olej rozgrzać go i układać uformowane kotlety. Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na rumiano.
Usmażone kotlety ułożyć w garnku z zagotowaną wodą i warzywami. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do wyparowania połowy wody, aż powstanie sos.
Obiad podałam z ziemniakami oraz sałatą lodową ze śmietaną.