Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 766 Ocena: 5092
Dodano: 02.01.2020
Odsłon: 177
5-6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Kacze piersi pokroić na mniejsze kawałki.
Mięso zmielić maszynką sitkiem o drobnych oczkach.
Do zmielonego mięsa dodać jajka, sól, pieprz oraz bułkę tartą, i wszystko dokładnie wyrobić do połączenia się składników.
W garnku przygotować wodę z warzywami i przyprawą z solą.
Na patelnię wlać olej rozgrzać go i układać uformowane kotlety. Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na rumiano.
Usmażone kotlety ułożyć w garnku z zagotowaną wodą i warzywami. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do wyparowania połowy wody, aż powstanie sos.
Obiad podałam z ziemniakami oraz sałatą lodową ze śmietaną.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 03 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszności :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz