Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kotlety mielone urozmaicone ugotowanym kalafiorem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4565
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4565
Składniki
Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy do miękkości. Studzimy. Kalafior kroimy na małe kawałeczki. Do mielonego mięsa dodajemy kalafior, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego ;)