Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z kalafiorem

Kotlety mielone z kalafiorem

Autor:

Przepisów i artykułów: 328 Ocena: 2394

Dodano:

Odsłon: 1970

Tradycyjne kotlety mielone urozmaicone ugotowanym kalafiorem.

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • pół małego kalafiora,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki bułki tartej +do obtaczania,
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • łyżeczka pieprzu ziołowego,
  • Olej do smażenia.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety mielone z kalafiorem

Przygotowanie

  1. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy do miękkości. Studzimy.
    Kalafior kroimy na małe kawałeczki.
    Do mielonego mięsa dodajemy kalafior, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
    Formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki i obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.


    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń