Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kotlety mielone urozmaicone ugotowanym kalafiorem.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18706
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6858
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18706
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6858
Składniki
Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy do miękkości. Studzimy. Kalafior kroimy na małe kawałeczki. Do mielonego mięsa dodajemy kalafior, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego ;)