Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z kapustą to ciekawy pomysł na urozmaicenie tradycyjnych kotletów. Są lekkie i soczyste w środku. Można je usmażyć na patelni z masłem lub upiec w piekarniku. Podane z ziemniakami i surówką z pewnością przypadną do gustu waszej rodzinie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Kapustę opłucz i drobno poszatkuj, następnie sparz wrzątkiem i odstaw na około 20 minut żeby zmiękła. Po tym czasie odlej wodę i dokładnie odciśnij kapustę.
Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Koperek posiekaj.
Do miski przełóż mięso mielone, posiekaną kapustę, jedno całe jajko, cebulę, koperek, bułkę tartą i przyprawy. Składniki dokładnie wymieszaj.
Z powstałej masy formuj równej wielkości kotlety.
Kotlety mielone z kapustą usmaż na patelni z klarowanym masłem na złoty kolor (po około 8-10 minut z każdej strony).