Dania główne Przepis na:
Kotlety mielone z karpia

Składniki
- 500 g mięsa z karpia
- 2 łyżki masła
- oliwa
- 100 g wędzonego boczku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 50 g suszonych żurawin
- sól
- pieprz
- 4 łyżki suchego chleba razowego, zmielonego
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Mięso z karpia zmieliłem dwa razy. Na patelni rozpuściłem masło z odrobina oliwy, dodałem pokrojony boczek, przesmażyłem, dodałem pokrojona cebule i posiekany czosnek. Smażyłem do zeszklenia, wystudziłem.
Przestudzoną cebulę, boczek i czosnek dodałem do zmielonego mięsa z karpia, dodałem pokrojone żurawiny. Doprawiłem sola i pieprzem. Uformowałem małe kotlety, obtoczyłem je w zmielonym, suchym chlebie razowym, usmażyłem na patelni.
Podałem z sosem.
Komentarze do przepisu (9)

ciacho50 19 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Smacznie wyglądają , pycha :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 19 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
muszą być smakowite:P1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 19 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Zaskoczonym smakiem <3 Pycha <31 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 19 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
w takim wydaniu przekonałabym się do tej rybencji Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 19 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Świetny, finezyjny i bardzo smakowity pomysł na kotlety :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 18 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Super,mam karpia zamrożonego ,jutro zrobię:)1 Kto głosował? | Odpowiedz