Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze danie z mięsa mielonego to kotlety smażone. Jednak co zrobić, aby urozmaicić ich smak? Zobacz nasz przepis z kaszą jaglaną.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10583
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336887
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4657
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424592
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10583
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336887
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4657
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424592
Składniki
Kaszę jaglaną zalej wrzątkiem, zakryj pokrywką i odczekaj 10-15 minut. Kiedy spęcznieje, odcedź i osusz.
Cebulę obierz, posiekaj w kostkę, a następnie przeciśnij przez praskę obrany czosnek. Zeszklij całość na odrobinie oleju.
Mięso wieprzowe przełóż do miski. Wbij jajka. Przełóż podsmażoną cebulę i czosnek. Wsyp też ugotowaną kaszę i bułkę tartą. Posól, popieprz, dodaj majeranek. Wyrób masę i uformuj kulki. Delikatnie je spłaszcz.
Bułkę tartą wysyp na talerz, każdy kotlet mielony panieruj i smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut. Powinien być złoty z jednej i z drugiej strony.