Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze danie z mięsa mielonego to kotlety smażone. Jednak co zrobić, aby urozmaicić ich smak? Zobacz nasz przepis z kaszą jaglaną.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 43
Polecam.
Odsłon: 1365
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1690
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 43
Polecam.
Odsłon: 1365
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1690
Składniki
Kaszę jaglaną zalej wrzątkiem, zakryj pokrywką i odczekaj 10-15 minut. Kiedy spęcznieje, odcedź i osusz.
Cebulę obierz, posiekaj w kostkę, a następnie przeciśnij przez praskę obrany czosnek. Zeszklij całość na odrobinie oleju.
Mięso wieprzowe przełóż do miski. Wbij jajka. Przełóż podsmażoną cebulę i czosnek. Wsyp też ugotowaną kaszę i bułkę tartą. Posól, popieprz, dodaj majeranek. Wyrób masę i uformuj kulki. Delikatnie je spłaszcz.
Bułkę tartą wysyp na talerz, każdy kotlet mielony panieruj i smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut. Powinien być złoty z jednej i z drugiej strony.