Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze danie z mięsa mielonego to kotlety smażone. Jednak co zrobić, aby urozmaicić ich smak? Zobacz nasz przepis z kaszą jaglaną.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 378
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11808
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 448
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 114
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 675
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 378
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11808
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 448
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 114
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 675
Składniki
Kaszę jaglaną zalej wrzątkiem, zakryj pokrywką i odczekaj 10-15 minut. Kiedy spęcznieje, odcedź i osusz.
Cebulę obierz, posiekaj w kostkę, a następnie przeciśnij przez praskę obrany czosnek. Zeszklij całość na odrobinie oleju.
Mięso wieprzowe przełóż do miski. Wbij jajka. Przełóż podsmażoną cebulę i czosnek. Wsyp też ugotowaną kaszę i bułkę tartą. Posól, popieprz, dodaj majeranek. Wyrób masę i uformuj kulki. Delikatnie je spłaszcz.
Bułkę tartą wysyp na talerz, każdy kotlet mielony panieruj i smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut. Powinien być złoty z jednej i z drugiej strony.