Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy obiadek to kotlety mielone z kulkami mozzarelli, proste w przygotowaniu i smaczne kotleciki, są dodatkiem do ziemniaczków i buraczków czerwonych. Polecam
miska, nóż, deska do krojenia, patelnia,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36009
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36009
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Składniki
Mięso mielone włożyć do miski , dodać jajka , przyprawy, namoczone w mleku lecz odciśnięte kajzerki, drobno pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. Połowę masy mięsnej odłożyć do lodówki, a z pozostałej masy przygotować kotlety. Dłońmi nabierać porcje masy rozpłaszczać ją na dłoni, na masę nałożyć kulkę mozzarelli i uformować kotlet i tak z całej masy. Kotlety panierować w bułce tartej , smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Smacznego Podałam z ugotowanymi ziemniaczkami i startymi buraczkami.
Kotlety mielone po usmażeniu.
Przygotowanie masy mięsnej.
Kotlety po panierowaniu .
Danie gotowe do podania.