Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy obiadek to kotlety mielone z kulkami mozzarelli, proste w przygotowaniu i smaczne kotleciki, są dodatkiem do ziemniaczków i buraczków czerwonych. Polecam
miska, nóż, deska do krojenia, patelnia,
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3003
Polecam.
Odsłon: 1774
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3003
Polecam.
Odsłon: 1774
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Mięso mielone włożyć do miski , dodać jajka , przyprawy, namoczone w mleku lecz odciśnięte kajzerki, drobno pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. Połowę masy mięsnej odłożyć do lodówki, a z pozostałej masy przygotować kotlety. Dłońmi nabierać porcje masy rozpłaszczać ją na dłoni, na masę nałożyć kulkę mozzarelli i uformować kotlet i tak z całej masy. Kotlety panierować w bułce tartej , smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Smacznego Podałam z ugotowanymi ziemniaczkami i startymi buraczkami.
Kotlety mielone po usmażeniu.
Przygotowanie masy mięsnej.
Kotlety po panierowaniu .
Danie gotowe do podania.