Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odwiecznym problemem w kuchni, po przygotowaniu rosołu, jest mięso. Są amatorzy, które je po prostu jedzą, inni przerabiają na pasztet lub jak jest sam drób, to robią potrawkę. Tym razem propozycja "przerobienia" niedzielnego mięsa z rosołu jest o niebo lepsza. Często na polskich stołach goszczą kotlety w różnych wersjach, na przykład mielone. Właśnie na nich chciałbym skupić uwagę. Kotlety z dodatkiem ugotowanego mięsa są bardziej delikatne, a dzięki różnym gatunkom mięs użytym podczas gotowania wywaru, smaczniejsze. W nadchodzący weekend gorąco polecam wypróbowanie tego przepisu. Arek Gie
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4425
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34297
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2014
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113701
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4425
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34297
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2014
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113701
Składniki
Bułki moczymy w mleku, odciskamy i razem z mięsem i marchewkami z rosołu mielimy na średnich oczkach. Dodajemy surowe mięso mielone. Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do mięs z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wbijamy jajka, dodajemy musztardę i wyrabiamy mięso, dobrze je napowietrzając przez wyrabianie ręką. Masę do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron. Należy pamiętać, żeby płomień pod patelnią nie był zbyt mocny, bo wtedy spalimy kotlety, a w środku będą surowe. Opcjonalnie możemy je lekko z obu stron podsmażyć i dopiec je w piekarniku.