Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odwiecznym problemem w kuchni, po przygotowaniu rosołu, jest mięso. Są amatorzy, które je po prostu jedzą, inni przerabiają na pasztet lub jak jest sam drób, to robią potrawkę. Tym razem propozycja "przerobienia" niedzielnego mięsa z rosołu jest o niebo lepsza. Często na polskich stołach goszczą kotlety w różnych wersjach, na przykład mielone. Właśnie na nich chciałbym skupić uwagę. Kotlety z dodatkiem ugotowanego mięsa są bardziej delikatne, a dzięki różnym gatunkom mięs użytym podczas gotowania wywaru, smaczniejsze. W nadchodzący weekend gorąco polecam wypróbowanie tego przepisu. Arek Gie
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10401
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 2840
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 954
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7873
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 217
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10401
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 2840
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 954
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7873
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 217
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 189
Składniki
Bułki moczymy w mleku, odciskamy i razem z mięsem i marchewkami z rosołu mielimy na średnich oczkach. Dodajemy surowe mięso mielone. Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do mięs z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wbijamy jajka, dodajemy musztardę i wyrabiamy mięso, dobrze je napowietrzając przez wyrabianie ręką. Masę do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron. Należy pamiętać, żeby płomień pod patelnią nie był zbyt mocny, bo wtedy spalimy kotlety, a w środku będą surowe. Opcjonalnie możemy je lekko z obu stron podsmażyć i dopiec je w piekarniku.