Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony z młodymi ziemniakami i surówką z selera naciowego, danie lubiane przez wielu smakoszy :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10358
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423313
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10358
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423313
Składniki
Kroimy cebule i pieczarki w drobną kostkę. Na patelni z tłuszczem smażymy do miękkości pokrojone w kostkę cebule i pieczarki. Przyprawiamy do smaku smażone składniki do farszu, studzimy i mieszamy. Doprawiamy mięso do kotletów, dodajemy jajka, bułkę tartą, sól pieprz,przeciśnięty czosnek i wyrabiamy kilka minut minut. Formujemy kotlety robiąc płaskie placki z mięsa, nakładamy farsz i zlepiamy dokładnie formując podłużne kotlety.Tak uformowane kotlety układamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z obu stron na złoty kolor. Kotlety podajemy z ugotowanymi młodymi ziemniakami posypanymi koprem i z surówką z selera naciowego, rzodkiewki, ogórka świeżego, szczypioru, kukurydzy i kapusty pekińskiej posolonej, pieprzonej i wymieszanej z 5 łyżkami oliwy z pestek winogron.
Smacznego!!!