Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przeszłości kiedy tylko smażyłam kotlety z serem, zawsze wypływał, nie pozostawiając po sobie śladu w kotlecie. Sposób, który tu przedstawiam, zapobiega wypływaniu sera i zachowuje miły smak i wygląd potrawy.
Deska do krojenia, nóż, patelnia, miska, łyżka do odwracania kotletów, waga
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Składniki
Mięso zmielić przez maszynkę, jeśli nie mamy gotowego. Ja miałam już wcześniej zmielone. Namoczyć pieczywo w wywarze z warzyw. W tym czasie pokroić obrany czosnek i cebulę, dodać do mięsa
Dodać jajko, przyprawy, następnie wycisnąć pieczywo z wywaru, dodać do mięsa i dobrze wyrobić
Ser pokroić w drobną kostkę, a następnie zawijać w plasterki prosciutto formując paczuszkę (jak na zdjęciu) i odłożyć na bok
Brać porcję mięsa rozpłaszczajac ją na dłoni, po czym kłaść na to paczuszkę sera owiniętego w prosciutto, a następnie zawinąć dokładnie. Obtoczyć w bułce tartej i odłożyć na bok.
Smażyć na rozgrzanym oleju 5 min. na jednej stronie, po czym odwrócić i znów smażyć około 7 min. Albo aż mięso zacznie się rumienić.
Kotlety serwować według własnych upodobań dietetycznych: z surówką lub tradycyjnie z ziemniakami i surówką