Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te aromatyczne kotlety z mięsa mielonego, wzbogacone o chrupiące ziemniaki, ogórki kiszone i roztopiony ser, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Przepis jest prosty, ale efekt końcowy z pewnością zaskoczy swoim wyjątkowym smakiem. Soczyste kotlety, pieczone warstwowo z dodatkami, stanowią doskonałą propozycję na rodzinny obiad. To danie łączy w sobie tradycyjne smaki z nutą nowoczesności, a podane z lekką surówką staje się kompletnym i sycącym posiłkiem. Spróbuj tego przepisu i ciesz się domowym smakiem w najlepszym wydaniu!
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 344
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 359
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 277
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 136
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 344
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 359
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 277
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 136
Składniki
1 Przygotowanie chleba: Chleb tostowy zalewamy mlekiem i odstawiamy do namoczenia
2 Przygotowanie masy mięsnej: Mięso mielone przekładamy do miski Dodajemy jajko, paprykę słodką, ostrą, sól, majeranek, obraną i drobno pokrojoną cebulę oraz namoczony chleb tostowy Całość dokładnie wyrabiamy rękoma, aż składniki się połączą Z masy mięsnej formujemy okrągłe kotlety, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczamy dłonią
3 Przygotowanie dodatków: Ogórki kiszone, ser żółty oraz obrane ziemniaki ścieramy na tarce o dużych oczkach, każdy składnik osobno.
4 Pieczenie kotletów: Na kotlety układamy w pierwszej kolejności starte ziemniaki Blachę wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180°C
5 Dodanie reszty składników: Po tym czasie na wierzch każdego kotleta rozkładamy starte ogórki kiszone oraz starty ser żółty Ponownie wkładamy blachę do piekarnika i pieczemy jeszcze przez 5 minut, aż ser się rozpuści i zarumieni
6 Podanie: Ketchup mieszamy z majonezem i dekorujemy wierzch kotletów
Gotowe kotlety serwujemy z ulubioną surówką
7 Smacznego!