Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz przełamać tradycyjne smaki dań obiadowych? Oto kotlety mielone z kiszonym ogórkiem, które urozmaicone są kwasowośnym akcentem. Przygotowanie samego mięsa niczym nie różni się od tradycyjnego. Zobacz ten prosty przepis!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456787
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1213
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2089
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456787
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1213
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2089
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Składniki
Jeśli masz mięso mielone w kawałku, trzeba je zmielić z pomocą maszynki. Następnie umieść je w dużej misce. Dołóż jajka, majeranek, sól, pieprz i 2 łyżki bułki tartej. Pozostała będzie służyć do panierowania.
Ogórki kiszone posiekaj drobno. Możesz też zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odsącz z puszczonego soku i dodaj do mięsa.
Cebulę obierz, umyj, a następnie pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni z odrobiną tłuszczu. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj do mięsa mielonego.
Dwa ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę i także dołóż do mięsa z dodatkami.
Wymieszaj wszystkie składniki, wyrabiając masę rękoma. Uformuj kotlety. Panieruj każdy kawałek mięsa w bułce tartej, a następnie smaż na mocno rozgrzanej patelni z jednej i drugiej strony. Po kilka minut powinno wystarczyć, kotlety się zarumienią. Podawaj z ziemniakami, purée lub pieczonymi batatami.