Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kotlety mielone z pieczarkami. Owinięte plasterkami boczku który przysmażony dodaje smaku i jednoczenie tworzy chrupiącą powierzchnie.. Dodatek ziemniaków zapiekanych w śmietance tworzy doskonałą całość na wyśmienity obiad.
Składniki
Ziemniaki zapiekane Ziemniaki obrać pokroić w cieniutkie plasterki i posypać solą dać do żaroodpornego naczynia. Polać śmietanką posypać solą piec na samym dole piekarnika przez 40 minut w 200°C.
Mielone z boczkiem: Usmażyć w maśle posiekaną w drobną kostkę cebule i pieczarki trochę ochłodzić wymieszać z mięsem, bułką, mąką kartoflaną, jajkiem, i tymiankiem. Uformować na 8 owalnych kotletów. Każdy owinąć plasterkiem boczku, zarumienić je dobrze na tłuszczu 2-3 minuty na każdej stronie.
Kotleciki położyć na ziemniakach i piec w środku piekarnika przez 10 minut dopóki kartofle są miękkie. Można wlać tłuszcz z przysmażonych mielonych do ziemniaków.
Na koniec obłożyć kotleciki plasterkami sera i włożyć do piekarnika. Piec parę minut aż ser się stopi. Możemy dać po plasterku pomidora na każdy plasterek sera..