Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z pieczoną papryką

Kotlety mielone z pieczoną papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 946 Ocena: 17732

Dodano:

Odsłon: 14728

Mielone w nowej odsłonie.

Składniki

  • 700 g mięsa mielonego wieprzowo- wołowego
  • olej do smażenia
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 czerwone papryki
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • kumin
  • mąka
  • 300 ml bulionu
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety mielone z pieczoną papryką

Przygotowanie

  1. Papryki opiekłem w piekarniku. Obrałem ze skórek i pestek, drobno pokroiłem.
    Cebulę i czosnek posiekałem. Na patelni rozgrzałem trochę oleju, wrzuciłem cebulę, zeszkliłem ją. Dodałem czosnek, przesmażyłem. Dodałem paprykę, dusiłem, aż odparowała woda.

    Mięso wymieszałem z jajkiem, wystudzoną papryką z dodatkami, tartą bułką i keczupem. Dokładnie wyrobiłem, jak jest potrzeba to dodajemy więcej bułki. Doprawiłem do smaku. Uformowałem kotlety, które panierowałem w mące. Smażyłem na złoto z obu stron na oleju.
    Kotlety przełożyłem do rondla, zalałem warzywnym bulionem, dusiłem 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

niezgodny 08 października 2018 Ale mi narobiłeś smaka :) Muszą wybornie smakować z ziemniakami ,koperkiem i do tego buraczki :)
Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń