Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone w nowej odsłonie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 774
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5526
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9346
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 188
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 774
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5526
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9346
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 188
Składniki
Papryki opiekłem w piekarniku. Obrałem ze skórek i pestek, drobno pokroiłem. Cebulę i czosnek posiekałem. Na patelni rozgrzałem trochę oleju, wrzuciłem cebulę, zeszkliłem ją. Dodałem czosnek, przesmażyłem. Dodałem paprykę, dusiłem, aż odparowała woda. Mięso wymieszałem z jajkiem, wystudzoną papryką z dodatkami, tartą bułką i keczupem. Dokładnie wyrobiłem, jak jest potrzeba to dodajemy więcej bułki. Doprawiłem do smaku. Uformowałem kotlety, które panierowałem w mące. Smażyłem na złoto z obu stron na oleju. Kotlety przełożyłem do rondla, zalałem warzywnym bulionem, dusiłem 10 minut.