Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was świetny przepis na mielone z piekarnika, które są nie tylko pyszne, ale także łatwe do przygotowania! Jeśli szukacie zdrowej alternatywy dla tradycyjnych mielonych smażonych na patelni, to ten przepis jest właśnie dla Was. Dzięki piekarnikowi uzyskacie idealnie soczyste kotlety, a dodatkowo unikniecie nadmiaru tłuszczu. Przygotujcie się na aromatyczne, pełne smaku mielone, które z pewnością zachwycą Waszych bliskich.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 300
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 300
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy. Ugotowany i wystudzony ryż umieszczamy w misce, następnie dodajemy mielone mięso, posiekaną cebulę oraz jajko. Wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem.
Masę starannie wyrabiamy dłonią. Z masy wilgotnymi dłońmi formujemy duże kulki. Mielone układamy w na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st. C około 30 minut.