Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z ryżem i pieczarkami
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 479
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 915
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 213
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 479
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 915
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 213
Składniki
- W rondelku roztapiamy masło. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy. - Dodajemy pieczarki starte na tarce na drugich oczkach i smażymy do momentu odparowania wody. - po odparowaniu dodajmy sól i pieprz. - Do miski dodajemy mięso mielone, ugotowany ryż oraz podsmażone pieczarki. Mieszamy. - Dodajmy jajko, musztardę, kaszę mannę oraz przyprawy sól, pieprz, majeranek, natka pietruszki. - Mieszamy i formujemy kotlety. - Obtaczamy w bułce tartej i smażymy .