Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z ryżem i pieczarkami
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1100
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1100
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
- W rondelku roztapiamy masło. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy. - Dodajemy pieczarki starte na tarce na drugich oczkach i smażymy do momentu odparowania wody. - po odparowaniu dodajmy sól i pieprz. - Do miski dodajemy mięso mielone, ugotowany ryż oraz podsmażone pieczarki. Mieszamy. - Dodajmy jajko, musztardę, kaszę mannę oraz przyprawy sól, pieprz, majeranek, natka pietruszki. - Mieszamy i formujemy kotlety. - Obtaczamy w bułce tartej i smażymy .