Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z ryżem w sosie pomidorowym to świetna propozycja na szybki i smaczny obiad. Polecam przepis.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1140
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8758
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3142
Polecam.
Odsłon: 1947
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1140
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8758
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3142
Polecam.
Odsłon: 1947
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości. Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą, przyprawy i ugotowany ryż. Mieszamy. Formujemy kulki wielkości mandarynki lekko spłaszczamy. Smażymy z obu ston na złoty kolor. Cebulę kroimy w piórka. Podsmażamy na patelni w której smażyły się kotlety. Natępnie wkładamy do cebuli kotlety, wlewamy wodę, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i dusimy na małym ogniu około 15 minut. Nastęnie dodajemy koncentrat i przyprawy, dusimy 10-15 minut na małym ogniu. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego