Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste i aromatyczne kotlety mielone wzbogacone o podsmażone z cebulą pieczarki oraz żółty ser.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15877
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4811
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 556
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15877
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4811
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 556
Składniki
Na dobrze rozgrzany olej wrzuć drobno posiekaną cebulę. Smaż do zeszklenia. Wrzuć starte na dużych oczkach tarki pieczarki. Dopraw solą i pieprzem. Smaż do całkowitego odparowania wody. Pozostaw do ostudzenia.
Do dużej miski przełóż mięso mielone, ostudzone pieczarki z cebulą, starty na dużych oczkach tarki ser żółty, posiekaną natkę pietruszki, jajka, mleko oraz przyprawy: sól, pieprz, słodką paprykę, czosnek granulowany i majeranek. Dokładnie wyrób.
Z masy mięsnej formuj kotlety i obtaczaj je w bułce tartej.
Kotlety smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.