Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste i aromatyczne kotlety mielone wzbogacone o podsmażone z cebulą pieczarki oraz żółty ser.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3976
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423099
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2580
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3976
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423099
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2580
Składniki
Na dobrze rozgrzany olej wrzuć drobno posiekaną cebulę. Smaż do zeszklenia. Wrzuć starte na dużych oczkach tarki pieczarki. Dopraw solą i pieprzem. Smaż do całkowitego odparowania wody. Pozostaw do ostudzenia.
Do dużej miski przełóż mięso mielone, ostudzone pieczarki z cebulą, starty na dużych oczkach tarki ser żółty, posiekaną natkę pietruszki, jajka, mleko oraz przyprawy: sól, pieprz, słodką paprykę, czosnek granulowany i majeranek. Dokładnie wyrób.
Z masy mięsnej formuj kotlety i obtaczaj je w bułce tartej.
Kotlety smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.