Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste i aromatyczne kotlety mielone wzbogacone o podsmażone z cebulą pieczarki oraz żółty ser.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456932
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1254
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2125
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 519
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456932
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1254
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2125
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 519
Składniki
Na dobrze rozgrzany olej wrzuć drobno posiekaną cebulę. Smaż do zeszklenia. Wrzuć starte na dużych oczkach tarki pieczarki. Dopraw solą i pieprzem. Smaż do całkowitego odparowania wody. Pozostaw do ostudzenia.
Do dużej miski przełóż mięso mielone, ostudzone pieczarki z cebulą, starty na dużych oczkach tarki ser żółty, posiekaną natkę pietruszki, jajka, mleko oraz przyprawy: sól, pieprz, słodką paprykę, czosnek granulowany i majeranek. Dokładnie wyrób.
Z masy mięsnej formuj kotlety i obtaczaj je w bułce tartej.
Kotlety smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.