Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachciało mi się mielonego ale nie miałam czerstwej bułki więc postanowiłam wykorzystać sucharki. Pomysł okazał się dobry, a kotlety wyszły bardzo smaczne nikt nie wyczuł że są z sucharkami.
patelnia, miska, nóź,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2474
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3407
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1481
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2193
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2474
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3407
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1481
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2193
Składniki
Sucharki namoczyć w wodzie lub mleku. Cebulę obrać ,drobno pokroić i zrumienić na margarynie. Do miski włożyć mięso mielone , dodać jajko, dobrze odciśnięte sucharki cebulę oraz sól , pieprz i przyprawę do mielonego. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Jeśli masa będzie zbyt gęsta wlać 2 - 3 łyżki zimnej wody i ponownie wyrobić. Następnie formować kotlety (dłońmi zmoczonymi w zimnej wodzie) obtaczać je w bułce tartej, kłaść na deseczce i nadać im odpowiedni kształt szerokim nożem. Gotowe smażyć na jasno złoty kolor z każdej strony na patelni z dobrze rozgrzanym tłuszczem. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.
Kotleciki gotowe do podania.