Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i soczyste w środku - bo starte ziemniaki nadają im soczystości. To kotlety mielone, które zachwycą każdego.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 37
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 111
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 37
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 111
Składniki
Zmielone mięso wymieszać dokładnie z wcześniej namoczoną w mleku i odciśniętą bułką kajzerką. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju, przestudzoną dodać do mięsa, dodać też jajka, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy.
Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. A następnie dodać je do mięsnej masy. Zagnieć masę tak, aby wszystkie składniki były równomiernie połączone. Gdyby była zbyć rzadka dodać bułki tartej. Z many formować kotleciki i obtaczać je w tartej bułce. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju, na patelni, aż do złocistego koloru z każdej strony.
Polecam