Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i soczyste w środku - bo starte ziemniaki nadają im soczystości. To kotlety mielone, które zachwycą każdego.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1799
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253391
Polecam.
Odsłon: 1448
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1799
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253391
Polecam.
Odsłon: 1448
Składniki
Zmielone mięso wymieszać dokładnie z wcześniej namoczoną w mleku i odciśniętą bułką kajzerką. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju, przestudzoną dodać do mięsa, dodać też jajka, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy.
Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. A następnie dodać je do mięsnej masy. Zagnieć masę tak, aby wszystkie składniki były równomiernie połączone. Gdyby była zbyć rzadka dodać bułki tartej. Z many formować kotleciki i obtaczać je w tartej bułce. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju, na patelni, aż do złocistego koloru z każdej strony.
Polecam