Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i soczyste w środku - bo starte ziemniaki nadają im soczystości. To kotlety mielone, które zachwycą każdego.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 22
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 106
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 104
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 22
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 106
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 104
Składniki
Zmielone mięso wymieszać dokładnie z wcześniej namoczoną w mleku i odciśniętą bułką kajzerką. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju, przestudzoną dodać do mięsa, dodać też jajka, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy.
Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. A następnie dodać je do mięsnej masy. Zagnieć masę tak, aby wszystkie składniki były równomiernie połączone. Gdyby była zbyć rzadka dodać bułki tartej. Z many formować kotleciki i obtaczać je w tartej bułce. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju, na patelni, aż do złocistego koloru z każdej strony.
Polecam