Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i soczyste w środku - bo starte ziemniaki nadają im soczystości. To kotlety mielone, które zachwycą każdego.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40663
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1062
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3389
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40663
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1062
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3389
Składniki
Zmielone mięso wymieszać dokładnie z wcześniej namoczoną w mleku i odciśniętą bułką kajzerką. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju, przestudzoną dodać do mięsa, dodać też jajka, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy.
Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. A następnie dodać je do mięsnej masy. Zagnieć masę tak, aby wszystkie składniki były równomiernie połączone. Gdyby była zbyć rzadka dodać bułki tartej. Z many formować kotleciki i obtaczać je w tartej bułce. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju, na patelni, aż do złocistego koloru z każdej strony.
Polecam