Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-03-2024
Delikatne kotlety z mielonych udek kurczaka to nasza propozycja na prosty i szybki obiad.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 68
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 234
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 68
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 234
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Składniki
Mięso mielone z udek przekładamy do miski. Dodajemy jajko, przyprawy ( 1/2 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu), paprykę, pieprz ziołowy, 3 łyżki bułki tartej oraz posiekany koperek. Cebulę trzemy na tarce o najdrobniejszych oczkach prosto do mięsa. Dokładnie wyrabiamy mięso rękami.
Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Formujemy kotlety, obtaczamy je w tartej bułce i smażymy na rumiano, z jednej strony na dużym ogniu. Następnie przekładamy kotlety na drugą stronę, zmniejszamy ogień i przyrumieniamy drugą stronę kotletów.
Do kotletów możemy podać marchewkę z groszkiem i gotowane ziemniaki. Delikatne kotlety z udek kurczaka gotowe!