Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na szybki obiad ,smaczne i soczyste. Zapiekanie kotletów możemy zastąpić smażeniem.
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 385
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1461
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5675
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 346
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 385
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1461
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5675
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 346
Składniki
Mięso mielimy w maszynce na średnich oczkach. Dodajemy jajko ,zupę cebulową ,pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy ,doprawiamy do smaku pieprzem-jeśli mięso na kotlety jest zbyt „luźne” ,można dodać odrobinę bułki tartej. Z mięsa formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Wykładamy je do posmarowanej tłuszczem formy żaroodpornej i zapiekamy 30 min w temperaturze 200°C. Możemy podać z ulubionym sosem i ziemniakami.