Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na szybki obiad ,smaczne i soczyste. Zapiekanie kotletów możemy zastąpić smażeniem.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7047
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 360
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13407
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7047
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 360
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13407
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Składniki
Mięso mielimy w maszynce na średnich oczkach. Dodajemy jajko ,zupę cebulową ,pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy ,doprawiamy do smaku pieprzem-jeśli mięso na kotlety jest zbyt „luźne” ,można dodać odrobinę bułki tartej. Z mięsa formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Wykładamy je do posmarowanej tłuszczem formy żaroodpornej i zapiekamy 30 min w temperaturze 200°C. Możemy podać z ulubionym sosem i ziemniakami.