Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy kotlet jaki jadłam.. Trochę pracochłonne danie, ale warto zrobić aby zachwycał rodzinne taki obiadek..
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105463
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 92
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4553
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 31
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105463
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 92
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4553
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 31
Składniki
Kajzerke namaczamy wodzie i odciskamy. Mięso mielone, jajko, przyprawy i kajzerke mieszamy ręka. Z mięsnej masy formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i każdy przykrywamy plastrem boczku. Tylke jajek ile wyszło nam kotletów smażymy jajek na miękko. Jajka wycinamy szklanką na wielkość kotletów i układamy na boczku. Następnie przykrywamy plasterkami sera żółtego. Kotlety wstawiamy do piekarnika nagrzanego 200st.i zapiekamy do rozpuszczenia sera. KOTLETY ZAGŁOBA SĄ PYSZNE PODAJEMY Z ZIEMNIAKAMI LUB FRYTKAMI I ULUBIONĄ SURÓWKĄ SMACZNEGO