Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy kotlet jaki jadłam.. Trochę pracochłonne danie, ale warto zrobić aby zachwycał rodzinne taki obiadek..
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 740
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 480
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 740
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 480
Składniki
Kajzerke namaczamy wodzie i odciskamy. Mięso mielone, jajko, przyprawy i kajzerke mieszamy ręka. Z mięsnej masy formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i każdy przykrywamy plastrem boczku. Tylke jajek ile wyszło nam kotletów smażymy jajek na miękko. Jajka wycinamy szklanką na wielkość kotletów i układamy na boczku. Następnie przykrywamy plasterkami sera żółtego. Kotlety wstawiamy do piekarnika nagrzanego 200st.i zapiekamy do rozpuszczenia sera. KOTLETY ZAGŁOBA SĄ PYSZNE PODAJEMY Z ZIEMNIAKAMI LUB FRYTKAMI I ULUBIONĄ SURÓWKĄ SMACZNEGO