Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone zrobione z łopatki wieprzowej z dodatkiem przypraw podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
patelnia do smażenia,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1629
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2590
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1629
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2590
Składniki
Wykonanie surówki: Kroimy kapustę pekińską na drobne paski, trzemy marchew na wiórki, kroimy cebulę w kostkę. Do pokrojonej kapusty dodajemy majonez, olej, sól i pieprz do smaku, dokładnie wszystko mieszamy.
Wykonanie dania: Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i dodajemy do mielonego mięsa, dodajemy również bułkę tartą, wszystkie przyprawy i wbijamy jajka. Całość dobrze mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Z masy mięsnej formujemy kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu do ich zarumienienia z obu stron oraz do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego !!!