Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone zrobione z łopatki wieprzowej z dodatkiem przypraw podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
patelnia do smażenia,
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11948
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 126
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8704
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155413
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1178
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11948
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 126
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8704
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155413
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1178
Składniki
Wykonanie surówki: Kroimy kapustę pekińską na drobne paski, trzemy marchew na wiórki, kroimy cebulę w kostkę. Do pokrojonej kapusty dodajemy majonez, olej, sól i pieprz do smaku, dokładnie wszystko mieszamy.
Wykonanie dania: Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i dodajemy do mielonego mięsa, dodajemy również bułkę tartą, wszystkie przyprawy i wbijamy jajka. Całość dobrze mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Z masy mięsnej formujemy kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu do ich zarumienienia z obu stron oraz do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego !!!