Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone kotlety z wieprzowej łopatki podane z ziemniakami i surówką Coleslaw.
patelnia, nóż, garnek, miska,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25679
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2664
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1304
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25679
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2664
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1304
Składniki
Wykonanie surówki: Kapustę kroimy w paski, umieszczamy w większej misce. Do pokrojonej kapusty dodajemy startą na dużych oczkach marchew i pokrojoną w kostkę cebule. Całość mieszamy, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem do smaku oraz dodajemy majonez i ponownie całość mieszamy. Gotową surówkę przekładamy do większej salaterki, przykrywamy spożywczą folią i wstawiamy do lodówki na minimum 60 minut.
Wykonanie dania: Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, dodajemy, tartą bułkę, startą cebulę, przeciśnięty czosnek i wbijamy 2 jajka. Mięso dokładnie wyrabiamy. Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem, zwilżonymi rękoma w wodzie formujemy kotlety i układamy je na rozgrzanej patelni. Smażymy na rumiany kolor z obu stron, do miękkości mięsa. W międzyczasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką. Smacznego !!!