Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone kotlety z wieprzowej łopatki podane z ziemniakami i surówką Coleslaw.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 94
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 94
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Wykonanie surówki: Kapustę kroimy w paski, umieszczamy w większej misce. Do pokrojonej kapusty dodajemy startą na dużych oczkach marchew i pokrojoną w kostkę cebule. Całość mieszamy, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem do smaku oraz dodajemy majonez i ponownie całość mieszamy. Gotową surówkę przekładamy do większej salaterki, przykrywamy spożywczą folią i wstawiamy do lodówki na minimum 60 minut.
Wykonanie dania: Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, dodajemy, tartą bułkę, startą cebulę, przeciśnięty czosnek i wbijamy 2 jajka. Mięso dokładnie wyrabiamy. Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem, zwilżonymi rękoma w wodzie formujemy kotlety i układamy je na rozgrzanej patelni. Smażymy na rumiany kolor z obu stron, do miękkości mięsa. W międzyczasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką. Smacznego !!!