Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam pyszne kotlety mięsno - ryżowe , które miałam na dzisiejszy obiad. Kotlety są smaczne i na pewno jak raz spróbujecie to będą często gościć na waszych stołach.
miska, patelnia, nóż, garnek, sitko, miski do panierki
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11700
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 87
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8208
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155183
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1130
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11700
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 87
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8208
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155183
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1130
Składniki
Mięso mielone przekładamy do dużej miski. Dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę , obrany i pokrojony drobno czosnek oraz oczyszczoną z gniazd nasiennych, umytą i pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną a także przyprawy. Ryż gotujemy na sypko , po ugotowaniu i odsączeniu dodajemy go do masy mięsnej. Do masy mięsnej dodajemy jajko, całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Z masy formujemy kotleciki, które panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy na gorącym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami oraz ulubioną surówką.
Wyrabianie masy .
Formowanie i panierowanie klopsów.
Smażenie klopsów.
Gotowe do podania.