Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam pyszne kotlety mięsno - ryżowe , które miałam na dzisiejszy obiad. Kotlety są smaczne i na pewno jak raz spróbujecie to będą często gościć na waszych stołach.
miska, patelnia, nóż, garnek, sitko, miski do panierki
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Mięso mielone przekładamy do dużej miski. Dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę , obrany i pokrojony drobno czosnek oraz oczyszczoną z gniazd nasiennych, umytą i pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną a także przyprawy. Ryż gotujemy na sypko , po ugotowaniu i odsączeniu dodajemy go do masy mięsnej. Do masy mięsnej dodajemy jajko, całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Z masy formujemy kotleciki, które panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy na gorącym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami oraz ulubioną surówką.
Wyrabianie masy .
Formowanie i panierowanie klopsów.
Smażenie klopsów.
Gotowe do podania.