Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam pyszne kotlety mięsno - ryżowe , które miałam na dzisiejszy obiad. Kotlety są smaczne i na pewno jak raz spróbujecie to będą często gościć na waszych stołach.
miska, patelnia, nóż, garnek, sitko, miski do panierki
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Mięso mielone przekładamy do dużej miski. Dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę , obrany i pokrojony drobno czosnek oraz oczyszczoną z gniazd nasiennych, umytą i pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną a także przyprawy. Ryż gotujemy na sypko , po ugotowaniu i odsączeniu dodajemy go do masy mięsnej. Do masy mięsnej dodajemy jajko, całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Z masy formujemy kotleciki, które panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy na gorącym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami oraz ulubioną surówką.
Wyrabianie masy .
Formowanie i panierowanie klopsów.
Smażenie klopsów.
Gotowe do podania.