Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie delikatne i aromatyczne, idealne na obiad, zachwycą każdego. Pieczone, zdrowsze i apetyczne.
naczynie żaroodporne, miseczka
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2161
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12316
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2161
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12316
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Cukinię , paprykę umyć. Pieczarki obrać. Warzywa utrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać do mięsa. Ser również utrzeć i dodać. Wbić jajko. Żurawinę przepłukać , pokroić na drobno.
Doprawić ziołami prowansalskimi, dokładnie wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 35 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.