Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie delikatne i aromatyczne, idealne na obiad, zachwycą każdego. Pieczone, zdrowsze i apetyczne.
naczynie żaroodporne, miseczka
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 33
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 142
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 80
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 33
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 142
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 80
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Cukinię , paprykę umyć. Pieczarki obrać. Warzywa utrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać do mięsa. Ser również utrzeć i dodać. Wbić jajko. Żurawinę przepłukać , pokroić na drobno.
Doprawić ziołami prowansalskimi, dokładnie wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 35 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.