Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie delikatne i aromatyczne, idealne na obiad, zachwycą każdego. Pieczone, zdrowsze i apetyczne.
naczynie żaroodporne, miseczka
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4795
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5760
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7323
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4795
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5760
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7323
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Cukinię , paprykę umyć. Pieczarki obrać. Warzywa utrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać do mięsa. Ser również utrzeć i dodać. Wbić jajko. Żurawinę przepłukać , pokroić na drobno.
Doprawić ziołami prowansalskimi, dokładnie wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 35 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.