Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety nadziewane z piekarnika

Kotlety nadziewane z piekarnika

Autor:

Przepisów i artykułów: 482 Ocena: 6921

Dodano:

Odsłon: 1605

bardzo lubię pieczone kotlety, są mniej tłuste od tych smażonych, zachęcam do wypróbowania tego przepisu, z dodatkiem pieczarek i sosu są naprawdę pyszne

Składniki

  • mięso mielone wp 70 dag
  • cebula 2 szt
  • jajka 3 szt
  • bułka tarta 2 łyżki
  • pieczarki 40 dag
  • majonez 2 łyżki
  • smietana 18% 2 łyzki
  • ser żółty tarty 2 łyzki
  • sól, pieprz, sos sojowy
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety nadziewane z piekarnika

Przygotowanie

  1. 1. posiekać cebulę, poddusić na oleju, dodać posiekane drobno pieczarki, dusić do odparowania płynu, doprawic solą i pieprzem,
    2. do mięsa dodać posiekaną cebulę, jajko, 2 łyzki tartej bułki, doprawić solą, sosem sojowym i pieprzem,
    3. wymieszać 2 jajka, po 2 łyżki majonezu, śmietany i tartego, żółtego sera, doprawić solą i pieprzem,
    4. blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać okrągłe kotlety, w każdym zrobić w środku zagłębienie, nałożyć pieczarki, zalać sosem z jajek i śmietany, wstawic do piekarnika, piec ok 20 min w 180 st,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń