Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety panierowane z kani

Kotlety panierowane z kani

Autor:

Przepisów i artykułów: 534 Ocena: 10577

Dodano:

Odsłon: 4344

Najsmaczniejsze jakie mogą być!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W końcu znalazłam kanie. marzyłam o tej uczcie od dawna.

    Opanierowałam kapelusze w mące, zanurzyłam w rozkłóconym jaju i obtoczyłam w bułce tartej. Usmażyłam na rumiano i posypałam po wierzchu solą.

  2. Bez obaw, kanie trudno pomylić z trującym grzybem. Już pieczarka polna jest bardziej podobna do sromotnika.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

malinka 23 października ja zrobiłam bez mąki, tylko jajko i bułka tarta, solę lekko grzyby i dodaję odrobinę soli do jajka i do bułki, panieruję w jajku i bułce i smażę na smalcu ,palce lizać :)
a że w tym roku wysyp kani to z częsci grzybów zrobiłam flaczki, pyszności :)
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 06 października Fantastyczne kotlety,niebo w ...ale mi narobiłaś smaku:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

SprytnaChochla 04 października Uwielbiam! Smak dzieciństwa. Ale nigdy nie kończy się na jednej kani na głowę :P Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 04 października Uwielbiam kotlety bez mięsa:)))Chętnie z warzyw lub grzybów:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń