Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyglądem do złudzenia przypominają tradycyjne mielone, jednak ich mocno grzybowy smak zdradza, że nie są wykonane z mięsa.
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 9
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 122
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 132
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 216
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 9
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 122
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 132
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 216
Składniki
Cebulę złocimy na maśle, dodajemy pokrojone grzyby, dusimy aż płyn odparuje. Doprawiamy solą grzybową i pieprzem.
Bułki moczymy w mleku. W malakserze miksujemy uduszone grzyby, natkę pietruszki i odciśnięte bułki.
Masę przekładamy do miski. Do masy dodajemy jajka i złote siemię lniane. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą grzybową i pieprzem.
Masę nabieramy łyżką.
Przekładamy na talerz z bułką tartą, obsypujemy masę ze wszystkich stron bułką tartą, aby nie kleiła się do dłoni.
W dłoniach formujemy owalne kotlety. Smażymy je na klarowanym maśle lub oleju na złoty kolor. Po usmażeniu przekładamy je na papierowe ręczniki, by osączyć je z tłuszczu.