Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyglądem do złudzenia przypominają tradycyjne mielone, jednak ich mocno grzybowy smak zdradza, że nie są wykonane z mięsa.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Cebulę złocimy na maśle, dodajemy pokrojone grzyby, dusimy aż płyn odparuje. Doprawiamy solą grzybową i pieprzem.
Bułki moczymy w mleku. W malakserze miksujemy uduszone grzyby, natkę pietruszki i odciśnięte bułki.
Masę przekładamy do miski. Do masy dodajemy jajka i złote siemię lniane. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą grzybową i pieprzem.
Masę nabieramy łyżką.
Przekładamy na talerz z bułką tartą, obsypujemy masę ze wszystkich stron bułką tartą, aby nie kleiła się do dłoni.
W dłoniach formujemy owalne kotlety. Smażymy je na klarowanym maśle lub oleju na złoty kolor. Po usmażeniu przekładamy je na papierowe ręczniki, by osączyć je z tłuszczu.