Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pożywny obiad dla całej rodziny. Tylko mięso i fasolka! Po prostu upiecz całą potrawę w piekarniku!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15872
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4808
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 553
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15872
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4808
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 553
Składniki
Mrożoną fasolkę polewamy olejem i doprawiamy płaską łyżeczką soli i pieprzu.
Do mięsa mielonego dodajemy twaróg, otręby, prażoną cebulkę i sprasowany czosnek. Mięso doprawiamy płaską łyżeczką soli, płaską łyżeczką pieprzu, łyżeczką słodkiej papryki i łyżką majeranku. Masę dokładnie wyrabiamy do momentu połączenia się składników.
Na dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy fasolkę.
Wilgotnymi dłońmi formujemy z masy mięsnej kotleciki i układamy je na fasolce. Potrawę pieczemy przez 35 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!