Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety pod zimową kołderką

Kotlety pod zimową kołderką

Autor:

Przepisów i artykułów: 878 Ocena: 9726

Dodano:

Odsłon: 1291

Siedząc w domu mamy trochę więcej czasu. Możemy wymyślać różne kombinacje, propozycja moja to kotlety schabowe pod pyszną, puszystą kołderką.

Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • Pęczek szczypiorku
  • 1 papryka czerwona
  • 20 dag sera żółtego
  • 2 łyżki majonezu
  • Sól
  • Pieprz
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety pod zimową kołderką

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
    2. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  2. 3. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy pokrojone drobno ugotowane na twardo jajka, pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną i posiekany szczypiorek.
    4. Doprawiamy pieprzem oraz solą i wszystkie składniki łączymy z majonezem.

  3. 5. Następnie układamy farsz warzywno jajeczny na kotletach i zapiekamy w 180 °C do chwili rozpuszczenia się sera.

  4. 6. Gotowe, smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

helenapon 02 listopada Świetny sposób. Skorzystam z Twojego przepisu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosiamamba 29 października Witam, kotlety są przepyszne. Dałam 4 jajka na twardo ( starłam na dużych oczkach - nie chciało mi się kroić ), a ser - w niteczki. Podzieliłam jajka, szczypior i ser na 2 części. Do jednej dałam pokrojone w kostkę pieczarki - podsmażone, a do drugiej - czerwoną paprykę, obie wersje wyszły pyszne. Następnym razem połączę paprykę i pieczarki razem - na pewno też będzie super, polecam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 października Ja bym wolał pod "wiosenną kołderką", bo nie cierpię zimy, jak to lew ;) Pyszne jedzonko :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń