Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiarygodnie smaczne kotlety !!! Z tej porcji wyszło mi tylko 4 sztuki (konkretne), oczywiście następnym razem zrobię z podwójnej porcji, co i również Wam radzę. Delikatne, pyszne, polecam bardzo :)
Mięso dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę lub zmielić w maszynce do mięsa na największych oczkach.
Do mięsa dodać zmiażdżony czosnek, sól, pieprz, dokładnie wymieszać.
W miseczce utrzeć żółtko z masłem, dodać do mięsa, wyrobić.
Szczypiorek posiekać, wsypać do masy, wymieszać.
Następnie do masy dodać tartą bułkę, wyrobić.
Białko ubić na sztywno, dodać do całości i delikatnie wymieszać łyżką.
Zwilżonymi dłońmi z masy mięsnej odrywać kawałki i formować podłużne kotlety, obtaczać je najpierw w mące, potem w rozbełtanym jaju, a na końcu w tartej bułce.
Smażyć na maśle klarowanym na złoto z obu stron, najlepiej pod przykryciem, na małym ogniu.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Po obejrzeniu kuchennych rewolucji skusiłam się na golonkę wg. przepisu Magdy...
Odsłon: 626778
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 47
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 333
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 84
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 116
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 47
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 333
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 84
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 116
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę lub zmielić w maszynce do mięsa na największych oczkach. Do mięsa dodać zmiażdżony czosnek, sól, pieprz, dokładnie wymieszać. W miseczce utrzeć żółtko z masłem, dodać do mięsa, wyrobić. Szczypiorek posiekać, wsypać do masy, wymieszać. Następnie do masy dodać tartą bułkę, wyrobić. Białko ubić na sztywno, dodać do całości i delikatnie wymieszać łyżką. Zwilżonymi dłońmi z masy mięsnej odrywać kawałki i formować podłużne kotlety, obtaczać je najpierw w mące, potem w rozbełtanym jaju, a na końcu w tartej bułce. Smażyć na maśle klarowanym na złoto z obu stron, najlepiej pod przykryciem, na małym ogniu. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Dietetyczne placki z cukinii
Dania główne
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Dania główne
Spaghetti Pak choi
Dietetyczne placki z cukinii
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 333
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 84