Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiarygodnie smaczne kotlety !!! Z tej porcji wyszło mi tylko 4 sztuki (konkretne), oczywiście następnym razem zrobię z podwójnej porcji, co i również Wam radzę. Delikatne, pyszne, polecam bardzo :)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 24595
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 186
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 394
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 569
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 24595
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 186
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 394
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 569
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę lub zmielić w maszynce do mięsa na największych oczkach. Do mięsa dodać zmiażdżony czosnek, sól, pieprz, dokładnie wymieszać. W miseczce utrzeć żółtko z masłem, dodać do mięsa, wyrobić. Szczypiorek posiekać, wsypać do masy, wymieszać. Następnie do masy dodać tartą bułkę, wyrobić. Białko ubić na sztywno, dodać do całości i delikatnie wymieszać łyżką. Zwilżonymi dłońmi z masy mięsnej odrywać kawałki i formować podłużne kotlety, obtaczać je najpierw w mące, potem w rozbełtanym jaju, a na końcu w tartej bułce. Smażyć na maśle klarowanym na złoto z obu stron, najlepiej pod przykryciem, na małym ogniu. Podawać z ulubionymi dodatkami.