Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nowego przepisu na kotlety? Koniecznie musisz wypróbować przepisu poniżej, jest to wspaniały przepis na danie obiadowe. Moja rodzina zawsze się nimi zachwyca.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11940
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16401
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5257
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11940
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16401
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5257
Składniki
1. Mięso kroję na mniejsze kawałki, czosnek obieram. Mięso, czosnek mielę w maszynce do mielenia mięsa. Jedno jajko oddzielam żółtko od białka. Białko ubijam mikserem. Pozostałe jajka roztrzepuję widelcem i odstawiam na bok do panierki. 2. Do mięsa dodaję, żółtko, bułkę tartą, sól, pieprz, rozpuszczone masło, pianę z białek i wyrabiam masę mięsną. Następnie formuję kotlety owalne
3. Każdy kotlet panieruję kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. 4. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju.
5. Gotowe, podaję z buraczkami oraz ziemniakami. 6. Smacznego.